Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Може ли да посещаваме обществени места?

Да, обществени места могат да бъдат посещавани, като не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни и се съобразяват следните ограничения:

  1. Преустановени са посещения в увеселителните и игралните зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове – тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователни офиси, хранителните магазини, аптеките и центрове за платежни услуги;
  2. Преустановено е провеждането на всякакъв тип масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни;
  3. Преустановено е посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на закрити и открити обществени места.
  4. На лицата до 60 годишна възраст е забранено посещаването на хранителни магазини и аптеки между 08.30 часа и 10.30 часа всеки ден.

Посочените мерки са въведени от Министъра на здравеопазването със следните заповеди: Заповед № РД – 01-124/ 13.03.2020 г.; Заповед № РД-01-131/ 17.03.2020 г. и Заповед № 01-143/20.03.2020 г.

Здравните власти призовават: Ограничете излизанията си, останете вкъщи!

Настоящата статия има изцяло информативен характер и не представлява юридическа консултация или правна помощ. Целта на създадената от нас платформа е да Ви ориентира, с кой нормативен акт е въведена съответната мярка и кой е издаващият орган. При необходимост от консултация, Ви съветваме да се обърнете към професионалист в конкретната област.

Последвайте ни!

Ако материалът ви е бил полезен, можете да последвате нашата група и/или страница в facebook, за да не пропускате последните мерки.